You were born an Original Don't die a copy

You were born an Original Don't die a copy


יום שני, 9 בינואר 2012

עוד תותים

אז עכשיו זה שיא העונה של התותים.
זה מצחיק, יום אחד התותים עולים כמו עשירית ממשקלם בזהב ולמחרת המחיר יורד פלאים ויורד ויורד ויורד, עד לשלב שבו מוכרים לך תותים חצי רקובים בגרושים (מעולים להקפאה והכנת ריבה).
רצינו תותים, קילו זה ארבעים, שני קילו שישים, שלושה קילו שבעים וארבעה קילו שמונים... נרכשו ארבעה.

הילדים ירדו כבר באוטו על חצי סלסלה (שקיבלו במתנה מהמוכרת בשדה בנוסף לארבעה הקילו הקנויים), אחר כך קצת יותר בעצלתיים על עוד קילו (נו, אנחנו גם עזרנו) נשארנו עם עוד שני קילו.
אז מה עושים עם תותים? מקפיאים בננות ותות וטוחנים בבלנדר לגלידה - עשינו.
אוכלים עם שוקולד מריר גבוה אחוזים - עשינו.
אוכלים עם בננות, ברנפלקס ויוגורט עיזים - עשינו.
זורקים על הדרך בתוך השייק הירוק של הבוקר - עשינו.
מה עכשיו?
עוגה!
בהתחלה חשבתי על משהו עם שיבולת שועל, בננות ושוקולד מריר אבל אחר כך נחה עיני על הר האבוקדואים הבשלים, מאלו שמבשילים כולם בבת אחת ותמיד כשזה קורה הילדים פתאום לא ממש רוצים ארבעה אבוקדואים בארוחה (מה שבאופן ברור קורה כשיש רק רבע אבוקדו לרפואה בכל הבית) והלכתי בכיוון אחר לחלוטין.
כן, כן, אבוקדו עם תותים בתיווך של קקאו תמרים וסילאן, כל זה על בסיס של אגוזים טחונים עם קוקוס ותמרים, יוצאת עוגת מוס שוקולד מעולה.
הילדים חתכו תותים (אלו תותי שדה מזן מלאך, ארוכים כמו גזר ומתוקים כאילו כבר הוסיפו להם סוכר). שניהם למרבה הנחת האמהית, בחרו לעצמם את הסכינים הכמעט הכי חדות במטבח.
בזמן שהם חתכו אני הכנתי את הבסיס והמוס במעבד המזון, הילדים הניחו את התותים ועזרו לי לנקות את המיכל של מערבל המזון...












וזה התוצר הסופי:


אה, כן, ועירי? עירי ישן לי במנשא הגב כדי להיות בטוח שכשהעוגה תהיה מוכנה הוא יהיה מספיק עירני כדי לאכול אותה.



העוגה שלנו היא אינטרפטציה על העוגה הזו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה